Wit­lofsala­de

Het zoete van de ananas en mandarijnen gaat perfect samen met de bittere smaak van witlof.

(181)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Het zoete van de ananas en mandarijnen gaat perfect samen met de bittere smaak van witlof. 4 personen
3 181

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer de stronken in de lengte en snijd in reepjes. Doe in een grote schaal. Halveer de ananas in de breedte en snijd de schil eraf. Snijd in plakken en verwijder de harde kern met een mes. Snijd de plakken in stukjes en voeg toe aan de schaal.
  2. Pel de mandarijnen en verdeel in partjes. Verwijder het klokhuis van de appel, halveer deze en snijd in stukjes. Snijd de paprika in stukjes. Voeg de appel samen met de paprika en augurk toe aan de schaal.
  3. Laat de zilveruitjes uitlekken, maar vang het vocht op. Voeg de uitjes toe aan de schaal en meng het vocht met de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de salade en serveer.
video

Ana­nas schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 390 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Witlofsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lofsala­de

1
1
  • 2 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer de stronken in de lengte en snijd in reepjes. Doe in een grote schaal.

2
2
  • ½ ananas

Halveer de ananas in de breedte en snijd de schil eraf. Snijd in plakken en verwijder de harde kern met een mes.

Ananas schillen en snijden

Instructievideo

01:04 min.

3
3

Snijd de plakken in stukjes en voeg toe aan de schaal.

4
4
  • 3 mandarijnen

Pel de mandarijnen en verdeel in partjes.

5
5
  • 1 appel

Verwijder het klokhuis van de appel, halveer deze en snijd in stukjes.

6
6
  • 1 rode paprika
  • 170 g kleine zoetzure augurken

Snijd de paprika in stukjes. Voeg de appel samen met de paprika en augurk toe aan de schaal.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

7
7
  • 340 g zilveruitjes
  • 3 el mayonaise

Laat de zilveruitjes uitlekken, maar vang het vocht op. Voeg de uitjes toe aan de schaal en meng het vocht met de mayonaise tot een dressing.

8
8

Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de salade en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.