Stamp­pot met roer­ge­bak­ken spruit­jes

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 86

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • aardappelstamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Spruitjes schoonmaken en in plakjes van 1/2 cm snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. In pan met weinig water en zout aardappels in 10 à 15 minuten gaarkoken. In wok of hapjespan 3 eetlepels olie verhitten. Spruitjes, ui en kerriepoeder al omscheppend ca. 2 minuten bakken. 2 Eetlepels water toevoegen en spruitjes nog ca. 5 minuten roerbakken. Aardappels afgieten, met pureestamper fijnstampen en met melk en rest van olie tot smeuïge puree roeren. Spruitjes en ui door aardappelpuree scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met tartaartjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.