Fro­zen mar­ga­ri­ta

Een ijskoude mix van suiker, limoen, tequila en een randje zout.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
drankje met alcohol Een ijskoude mix van suiker, limoen, tequila en een randje zout. 2 personen
2 23

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • metalen bak (15 x 20 cm)
  • 2 cocktailglazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 150 ml water met de suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat nog 5 min. op laag vuur inkoken. Laat de suikerstroop afkoelen.
  2. Rasp de groene schil van 2 schoongeboende limoenen en pers 4 vruchten uit. Voeg het rasp en sap toe aan de suikerstroop. Doe het mengsel in de metalen bak en zet in de vriezer. Laat 4 uur bevriezen. Roer elke 30 min. los met een vork, zodat er ijsschaafsel ontstaat.
  3. Snijd de laatste limoen in parten. Strooi het zout op een bordje. Bestrijk de rand van de glazen met het partje limoen en dip de rand in het zout. Verdeel het ijs en de tequila over de glazen. Garneer elke margarita met 1 partje limoen. Versier met een feestelijk rietje.

Tip:

Alcoholvrij. Gebruik dan Bar-le-Duc mineraalwater citroen (fles 1.5 liter) in plaats van tequila.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 70 g
  • natrium 170 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Frozen margarita

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fro­zen mar­ga­ri­ta

1
  • 150 ml kraanwater
  • 100 g suiker

Breng het water met de suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat nog 5 min. op laag vuur inkoken. Laat de suikerstroop afkoelen.

2
  • 4 limoenen

Rasp de groene schil van 2 limoenen en pers 4 vruchten uit. Voeg het rasp en sap toe aan de suikerstroop.

3

Doe het mengsel in de metalen bak en zet in de vriezer. Laat 4 uur bevriezen. Roer elke 30 min. los met een vork, zodat er ijsschaafsel ontstaat.

4
  • 1 limoen
  • 4 el zout

Snijd de laatste limoen in parten. Strooi het zout op een bordje. Bestrijk de rand van de glazen met het partje limoen en dip de rand in het zout.

5
  • 100 ml Tequila

Verdeel het ijs en de tequila over de glazen. Garneer elke margarita met 1 partje limoen.

6

Versier met een feestelijk rietje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.