Kip­bur­ger to­na­to

(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 90

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in plakjes en doe in een vergiet. Breng 1 liter water aan de kook en schenk over de courgette. Laat uitlekken en doe in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het sap, de olie en peper en zout toe aan de courgette.
  2. Snijd de kipfilet zeer fijn. Meng met de citroenrasp, basilicum en peper en zout. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Verhit de grillpan en gril de burgers in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Pureer in een kom de tonijn, mayonaise en helft van de kappertjes met de staafmixer tot een saus.
  4. Halveer de kadetten overlangs. Beleg de onderste helften met wat courgettesalade, de kipburgers, 1 el tonijnsaus en de rest van de kappertjes. Leg de bovenste helften van de kadetten erop. Serveer met de rest van de courgettesalade en de tonijnsaus.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.