Ana­nas­roed­jak

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch bijgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • appelboor

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de limoenen uit. Maak in een kommetje een dipsaus van de helft van het sap, de suiker, ketjap en rode peper. Snijd de onderkant en kroon van de ananas en snijd de schil eraf. Snijd in de lengte in 4 parten. Verwijder de harde kern met een mes. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
  2. Verwijder met de appelboor het klokhuis van de appels. Snijd in partjes. Besprenkel met de rest van het limoensap. Snijd de komkommer in schuine plakken van een 1/2 cm. Leg de appel, komkommer en ananas op een platte schaal. Zet de saus erbij en serveer. Lekker met rendang, nasi kuning en sperziebonen in kokosmelk. Ga naar ah.nl/allerhande voor de recepten.
video

Ana­nas schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.