Per­zik­soep­je met munt

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de perziken. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukken. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Houd 1 takje munt achter en doe de rest van de munt, alleen de blaadjes, met de perzik, het sap, de rasp en port in de blender en maal in 10 sec. tot een egale soep.
  2. Verdeel de soep over 4 glazen, schep in elk glas 1 el crème fraîche en garneer met een blaadje munt.

Tip:

Wilt u de soep meenemen? Schenk deze dan in een thermosfles. Voeg eventueel wat ijsblokjes toe. Serveer de soep in bekers en maak af met 1 el crème fraîche en garneer met de achtergehouden munt.

video

Steen­fruit snij­den

Instructievideo - 01:10 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.