Ci­trus­sa­la­de met ci­troen sor­bet­ijs

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan nagerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 glazen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit, sinaasappels en citroen. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er gemakkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Doe de citruspartjes in een kom. Schep om met de poedersuiker en verdeel over de glazen.
  2. Schep in elk glas 1 bol citroenijs. Lekker met een paar blaadjes verse munt.

Tip:

Eten er geen kinderen mee? Een royale scheut Moscato d'Asti (mousserende wijn, fles 0.75 liter) over de citrussalade maakt dit nagerecht nóg feestelijker.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 1 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.