Na­si koe­ning met pak­soi

(161)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 161

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de sperziebonen en kook 4 min. in water met wat zout. Giet af en spoel koud onder stromend water, zet apart.
  2. Verhit de olie in een wok en bak het vlees in 4 min. goudbruin en gaar. Voeg de sperziebonen en paksoi toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Voeg het water en de mix toe en schep om. Breng aan de kook en laat 4 min. doorkoken. Schep de rijst erdoor en warm nog 1 min. door.
video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Nasi koening met paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­si koe­ning met pak­soi

1
1
  • 300 g gele rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 300 g sperziebonen

Halveer ondertussen de sperziebonen en kook 4 min. in water met wat zout. Giet af en spoel koud onder stromend water, zet apart.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 350 g nasi bami vlees
  • 1 paksoi

Verhit de olie in een wok en bak het vlees in 4 min. goudbruin en gaar. Voeg de sperziebonen en paksoi toe en bak al omscheppend 2 min. mee.

4
4
  • 39 g nasimix
  • 100 ml kokend water

Voeg het water en de mix toe en schep om. Breng aan de kook en laat 4 min. doorkoken. Schep de rijst erdoor en warm nog 1 min. door.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.