Gam­ba­spie­sen met pa­pri­ka en ana­nas

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 140 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de garnalen 1 uur marineren in de teriyakisaus. Snijd de gegrilde paprika in stukken van 3 cm.
  2. Steek de barbecue aan. Rijg de garnalen, paprika en ananas om en om aan de satéprikkers.
  3. Gril de spiesen op de barbecue in 5 min. gaar. Lekker met komkommer-mangosalade (voor recept zie ah.nl/allerhande).

Tip:

Vervang de reuzengarnalen eens door in stukken gesneden kipsaucijzen.

Tip:

De woksaus smaakt ook lekker in roerbakgerechten.

video

Gar­na­len gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.