Steak fri­tes

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
2 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de frituurpan tot 180 °C. Verhit 25 g boter in een ruime koekenpan en bak de uien met de dragon 6 min. op laag vuur. Schep de uien uit de pan en houd apart. Zet het vuur hoog en verhit 25 g boter. Bestrooi de tartaartjes met peper en zout en bak ze in 8 min. medium. Keer halverwege. Doe de laatste minuut de uien bij het vlees in de pan.
  2. Bak ondertussen de frites in de frituurpan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
  3. Doe ondertussen de sla in een schaal en schep de peen julienne erdoor. Besprenkel met de dressing. Verdeel de tartaartjes met de uien over 4 borden. Schep de frites ernaast en erveer met de salade.

Tip:

Hebt u iets meer tijd om in de keuken te staan? Vervang de tartaartjes dan door biefstukken.

video

Fri­tu­ren

Instructievideo - 01:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.