Kom­kom­mer-man­go­sa­la­de

Aziatische smaken met friszoete mango en pinda’s voor de bite. Wat extra mihoen erbij en je hebt een maaltijdsalade.

(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas bijgerecht Aziatische smaken met friszoete mango en pinda’s voor de bite. Wat extra mihoen erbij en je hebt een maaltijdsalade. 4 personen
3 81

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in dunne halve plakken. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap en de rasp met de ui en vissaus tot een dressing en houd apart.
  2. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit. Snijd de plakken in smalle reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in 3 stukken en snijd deze in dunne reepjes. Meng de komkommer met de mango, limoendressing en peper en eventueel zout. Bestrooi met de pinda's.
  3. Houd je van pittig, schep dan nog een fijngesneden rode peper door de salade. Lekker met noedels en kiploempia's (diepvries).

combinatietip:

Ook lekker als noedelsalade: bereid 1 pak miehoen (250 g) en meng door de salade.

video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Komkommer-mangosalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kom­kom­mer-man­go­sa­la­de

1
1
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 1½ el vissaus

Snijd de ui in dunne halve plakken. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap en de rasp met de ui en vissaus tot een dressing en houd apart.

2
2
  • 1 mango
  • 1 komkommer

Schil de mango. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit. Snijd de plakken in smalle reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in 3 stukken en snijd deze in dunne reepjes.

3
3
  • 3 el gezouten pinda's

Meng de komkommer met de mango, limoendressing en peper en eventueel zout. Bestrooi met de pinda's.

4
4

Houd je van pittig, schep dan nog een fijngesneden rode peper door de salade. Lekker met noedels en kiploempia's (diepvries).

combinatietip:

Ook lekker als noedelsalade: bereid 1 pak miehoen (250 g) en meng door de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.