Wor­tel­sa­la­de met ra­dijs

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het groen af op 1 cm van de wortels. Schil ze en halveer ze in de lengte. Bewaar tot gebruik in een kom ijskoud water, het liefst met wat ijsblokjes. Verwijder het meeste groen van de radijsjes, halveer ze en doe ze bij de wortels in het water. Zet 30 min. in de koelkast. Hierdoor worden de groenten extra knapperig.
  2. Rooster de noten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord. Meng ondertussen de crème fraîche met de gembersiroop, mosterd en peper en zout. Laat de wortels en radijs uitlekken, dep droog en verdeel over een platte schaal. Schenk de dressing erover en bestrooi met de noten. Lekker met kipspiesjes en rijst.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.