Kom­kom­mer-ra­dijs­gaz­pa­cho

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
2 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ongeschilde komkommers in stukken en doe in de blender. Snijd 4 radijsjes in flinterdunne plakjes en houd apart. Doe de rest in de blender. Voeg de mierikswortel, yoghurt, de helft van de munt en de ijsblokjes toe en blender in 1 min. tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schenk de soep in 4 kommen. Verdeel de kaasblokjes over de soep en leg de plakjes radijs erop. Snijd de rest van de munt in reepjes en strooi over de soep. Lekker met jumbogarnalen (bakje 125 g) voor een extra gevulde soep, en ambachtelijk meergranen stokbrood.

Tip:

Meng eens 1 tl mierikswortel door 1 el mayonaise: heerlijk op een broodje rosbief.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.