Mos­sel­pan­ne­tje met bier

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 50

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ruime mosselpan of grote pan met deksel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de kapotte schelpen en schelpen die openstaan. Laat de mosselen 5 min. in het water liggen. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in de mosselpan en bak de knoflook en sjalot 1 min. Voeg de roerbakmix toe, schep om en bak 3 min.
  2. Laat ondertussen de mosselen uitlekken. Voeg de mosselen en het bier toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar. Schud de pan regelmatig, dan worden alle mosselen tegelijk gaar. Breng de mosselen op smaak met peper en zout. Schud om en verwijder dichte schelpen. Serveer de mosselen in de pan.

variatietip:

Variatie 1: op z'n Provençaals. Voeg bij stap 2 in plaats van knoflook, sjalot en Italiaanse roerbakmix 1 in plakjes gesneden venkelknol en 1 rode ui in halve ringen toe. Voeg bij stap 3 in plaats van het bier 50 ml pastis (anijsdrank, fles 700 ml, slijter) en 1 bekertje slagroom (125 ml) toe.

variatietip:

Variatie 2: met spek en tomatensaus. Voeg bij stap 2 naast de knoflook en sjalot 125 g magere spekreepjes (duopak 250 g), 125 g in plakjes gesneden winterpeen en 3 stengels bleekselderij in stukjes toe. Laat de Italiaanse roerbakmix achterwege. Voeg bij stap 3 in plaats van het bier 150 ml tomatensap (pak 1 liter) toe.

combinatietip:

Lekker met frites.

video

Mos­se­len ma­ken

Kookles - 04:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Mosselpannetje met bier

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mos­sel­pan­ne­tje met bier

1
1
  • 2 kg mosselen

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de kapotte schelpen en schelpen die openstaan. Laat de mosselen 5 min. in het water liggen.

2
2
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in de mosselpan en bak de knoflook en sjalot 1 min.

3
3
  • 400 g Italiaanse roerbakmix

Voeg de roerbakmix toe, schep om en bak 3 min. Laat ondertussen de mosselen uitlekken.

4
4
  • 330 ml bier

Voeg de mosselen en het bier toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar.

5
5

Schud de pan regelmatig, dan worden alle mosselen tegelijk gaar. Breng de mosselen op smaak met peper en zout.

6
6

Schud om en verwijder dichte schelpen. Serveer de mosselen in de pan.

variatietip:

Variatie 1: op z'n Provençaals. Voeg bij stap 2 in plaats van knoflook, sjalot en Italiaanse roerbakmix 1 in plakjes gesneden venkelknol en 1 rode ui in halve ringen toe. Voeg bij stap 3 in plaats van het bier 50 ml pastis (anijsdrank, fles 700 ml, slijter) en 1 bekertje slagroom (125 ml) toe.

variatietip:

Variatie 2: met spek en tomatensaus. Voeg bij stap 2 naast de knoflook en sjalot 125 g magere spekreepjes (duopak 250 g), 125 g in plakjes gesneden winterpeen en 3 stengels bleekselderij in stukjes toe. Laat de Italiaanse roerbakmix achterwege. Voeg bij stap 3 in plaats van het bier 150 ml tomatensap (pak 1 liter) toe.

combinatietip:

Lekker met frites.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.