Cam­ping ked­ge­ree

Dit Indiase rijstgerecht moeilijk om te maken? Welnee, niet in deze simpele maar heerlijke variant.

(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Dit Indiase rijstgerecht moeilijk om te maken? Welnee, niet in deze simpele maar heerlijke variant. 4 personen
3 85

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook in een ketel of hapjespan en bewaar daarna in een thermosfles. Snijd de courgette in blokjes. Verhit vervolgens de boter in de hapjespan. Fruit de courgette 5 min. Schep regelmatig om. Voeg de rijst en kruidenpasta toe, bak 2 min. mee en roer goed door. Schenk er het water bij en blijf roeren. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur koken. Schep regelmatig om.
  2. Snijd de tomaat in parten en de bosui in dunne ringetjes. Schep de makreel, tomaat en bosui door de rijst. Doe de deksel op de pan en laat nog 10-12 min. op laag vuur garen. Schep regelmatig om.
  3. Snijd de peterselie fijn. Haal de pan van het vuur en bestrooi met de peterselie. Lekker met gekookte eieren.

variatietip:

Variatie 1: Met kip en boemboe. Bak in plaats van de courgette 300 g kipfilet in blokjes 5 min. Vervang de kruidenpasta door boemboe voor nasi goreng (bakje 100 g) en voeg dit samen met de rijst toe. Schep bij stap 2 nasi-bamigroenten (schaal 450 g) en 1 bakje champignons (250 g) in kwarten door de rijst in plaats van de tomaten, bosui en makreel. Voeg de fijngesneden peper uit het pakket toe als u van pittig houdt of laat deze weg als er bijv. kinderen mee-eten.

variatietip:

Variatie 2: Met chorizo en spinazie. Bak in plaats van de courgette 1 chorizo (worst, 250 g) in blokjes 5 min. Schep bij stap 2 vervolgens 2 zakken spinazie (a 300 g) in delen door de rijst in plaats van de tomaten, bosui en makreel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Camping kedgeree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cam­ping ked­ge­ree

1
1
  • 800 ml water
  • 30 g boter
  • 2 courgette

Breng het water aan de kook in een ketel of hapjespan en bewaar daarna in een thermosfles. Snijd de courgette in blokjes. Verhit vervolgens de boter in de hapjespan. Fruit de courgette 5 min. Schep regelmatig om.

2
2
  • 325 g gele rijst
  • 80 g tikka masala

Voeg de rijst en kruidenpasta toe, bak 2 min. mee en roer goed door. Schenk er het water bij en blijf roeren. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur koken. Schep regelmatig om.

3
3
  • 250 g makreelfilets
  • 280 g tastytomtomaten
  • 3 stuks bosuien

Snijd de tomaat in parten en de bosui in dunne ringetjes. Schep de makreel, tomaat en bosui door de rijst. Doe de deksel op de pan en laat nog 10-12 min. op laag vuur garen. Schep regelmatig om.

4
4
  • 20 g platte peterselie

Snijd de peterselie fijn. Haal de pan van het vuur en bestrooi met de peterselie. Lekker met gekookte eieren.

variatietip:

Variatie 1: Met kip en boemboe. Bak in plaats van de courgette 300 g kipfilet in blokjes 5 min. Vervang de kruidenpasta door boemboe voor nasi goreng (bakje 100 g) en voeg dit samen met de rijst toe. Schep bij stap 2 nasi-bamigroenten (schaal 450 g) en 1 bakje champignons (250 g) in kwarten door de rijst in plaats van de tomaten, bosui en makreel. Voeg de fijngesneden peper uit het pakket toe als u van pittig houdt of laat deze weg als er bijv. kinderen mee-eten.

variatietip:

Variatie 2: Met chorizo en spinazie. Bak in plaats van de courgette 1 chorizo (worst, 250 g) in blokjes 5 min. Schep bij stap 2 vervolgens 2 zakken spinazie (a 300 g) in delen door de rijst in plaats van de tomaten, bosui en makreel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.