Pi­ta­toast­je met pa­ling

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 2 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • broodrooster

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pitabroodje overlangs halveren en in broodrooster roosteren. Bosuitje schoonmaken en in ringetjes snijden. Tomaatjes in ragfijne reepjes snijden. Palingfilets in stukken van ca. 3 cm snijden en citroen erboven uitknijpen. Pitabroodjes besmeren met 2 eetlepels bieslookpesto. Met 3/4 van uiringetjes en tomaatreepjes in midden van broodjes bergje maken. Palingstukken ertegenaan zetten en erop leggen. Rest van bieslookpesto over paling scheppen en rest van uiringetjes en tomaatreepjes erover verdelen.

variatietip:

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in voldoende aantallen rondzwemt. Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.