Par­fait van kip­pen­le­ver­tjes

  • borrelhapje
  • 6 personen
  • 220 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans borrelhapje 6 personen
3 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • patévorm of schaaltje inhoud ca. 0,5 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan 1 dl water met bouillon en kippenlevertjes aan de kook brengen. Levertjes in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Afgieten, even laten afkoelen en overdoen in keukenmachine. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Boter in stukjes snijden en toevoegen. Tot gladde, luchtige puree mengen. Armagnac druppelsgewijs erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Patévorm dun invetten en kippenleverparfait erin scheppen. Bovenkant gladstrijken. Blaadjes van takjes oregano plukken. Bovenkant van parfait bedekken met blaadjes oregano. Parfait minstens 2 uur afgedekt in koelkast zetten.
  2. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Broodjes schuin in lange, dunne plakjes snijden. Sneetjes op grillrooster ca. 10 cm onder hete grill in 2 à 3 minuten goudbruin roosteren halverwege keren. Patévorm op plank zetten en sneetjes geroosterd brood ernaast leggen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.