Ro­ti met ker­rie-kip en sper­zie­bo­nen

Ga op de Surinaamse toer met deze roti met kerrie-kip en sperziebonen.

(315)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
surinaams hoofdgerecht Ga op de Surinaamse toer met deze roti met kerrie-kip en sperziebonen. 4 personen
3 315

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • vijzel
  • pureestamper
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil 300 g aardappelen en kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 min. gaar. Schil ondertussen de rest van aardappelen en snijd in partjes (en bewaar tot gebruik in water).
  2. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper heel fijn. Pureer in de keukenmachine of vijzel ⅓ van de knoflook, de helft van de rode peper en de komijn.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes (en bewaar tot gebruik in de koelkast). Snipper de ui. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Giet de aardappelen af en pureer. Roer de knoflookpuree en een snufje zout erdoor.
  4. Kneed in een kom het bakmeel met een snufje zout, het water en 1 ½ el olie tot een soepel deeg. Laat het deeg 10-15 min. rijzen.
  5. Verhit in een wok 2 el olie en roerbak ¼ van de knoflook, de helft van de ui, de helft van de bouillontablet en de helft van de kerriepoeder. Schep de aardappelpartjes en de sperziebonen erdoor en laat met het water in ca. 30 min. afgedekt zachtjes gaar stoven, schep regelmatig om.
  6. Verhit de rest van de olie in een roerbakpan. Bak de rest van de knoflook, ui, peper, kerriepoeder, bouillontablet en de tomatenpuree ca. 1 min. Bak de kip ca. 2 min. mee en laat afgedekt in ca. 15 min. zachtjes gaar sudderen. Breng op smaak met zout.
  7. Verdeel het deeg in 8 ballen. Maak in het midden een gat, vul elk deeg met aardappelpuree en vouw het deeg dicht om de vulling. Bestuif het aanrecht en de deegroller met de bloem en rol de deegballen uit tot dunne, ronde lappen van ca. 17 cm doorsnede.
  8. Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de roti's één voor één tot ze gaan bollen. Keer om en bak de onderkant ca. 1 min. Verdeel de kerrie-kip en de sperziebonen over borden. Leg de roti's ernaast.
video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 930 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Roti met kerrie-kip en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ti met ker­rie-kip en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 300 g aardappelen

Schil de aardappelen en kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 min. gaar.

2
2
  • 450 g aardappelen

Schil ondertussen de rest van aardappelen en snijd in partjes (en bewaar tot gebruik in water).

3
3
  • 6 tenen knoflook
  • 1 rode peper

Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • ½ el gemalen komijn (djinten)

Snijd de peper heel fijn. Pureer in de keukenmachine of vijzel ⅓ van de knoflook, de helft van de rode peper en de komijn.

Vijzelen

Instructievideo

01:06 min.

5
5
  • 500 g kipfilet

Snijd de kipfilet in blokjes (en bewaar tot gebruik in de koelkast).

6
6
  • 2 uien
  • 500 g sperziebonen

Snipper de ui. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Giet de aardappelen af en pureer.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

7
7

Roer de knoflookpuree en een snufje zout erdoor.

8
8
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml kraanwater
  • 1½ el zonnebloemolie

Kneed in een kom het bakmeel met een snufje zout, het water en de olie tot een soepel deeg. Laat het deeg 10-15 min. rijzen.

9
9
  • 2 el zonnebloemolie
  • ½ kippenbouillontablet
  • ¾ el kerriepoeder

Verhit in een wok de olie en roerbak ¼ van de knoflook, de helft van de ui, de bouillontablet en de kerriepoeder.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

10
10
  • 15 ml kraanwater

Schep de aardappelpartjes en de sperziebonen erdoor en laat met het water in ca. 30 min. afgedekt zachtjes gaar stoven, schep regelmatig om.

11
11
  • 2 el zonnebloemolie
  • ¾ el kerriepoeder
  • ½ kippenbouillontablet
  • 1 el tomatenpuree

Verhit de olie in een roerbakpan. Bak de rest van de knoflook, ui, peper, kerriepoeder, bouillontablet en de tomatenpuree ca. 1 min.

12
12

Bak de kip ca. 2 min. mee en laat afgedekt in ca. 15 min. zachtjes gaar sudderen. Breng op smaak met zout.

13
13

Verdeel het deeg in 8 ballen. Maak in het midden een gat, vul elk deeg met aardappelpuree en vouw het deeg dicht om de vulling.

14
14

Bestuif het aanrecht en de deegroller met de bloem en rol de deegballen uit tot dunne, ronde lappen van ca. 17 cm doorsnede.

15
15

Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de roti's één voor één tot ze gaan bollen. Keer om en bak de onderkant ca. 1 min.

16
16

Verdeel de kerrie-kip en de sperziebonen over borden. Leg de roti's ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.