Taart met li­moen en aard­bei­en

Deze taart heeft het allemaal: luchtige lagen cake, frisse lemon curd en fluweelzachte kwark.

  • gebak
  • 10 stuks
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(184)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Deze taart heeft het allemaal: luchtige lagen cake, frisse lemon curd en fluweelzachte kwark. 10 stuks
3 184

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de springvorm in en bestuif met wat bloem. Zeef de bloem en de maizena met een snufje zout boven de kom.
  2. Mix met een handmixer de basterdsuiker en de eieren in een beslagkom in ca. 10 min. tot een crèmekleurige massa. Spatel het bloemmengsel in gedeelten luchtig erdoor. Schenk het beslag in de vorm. Bak de taart in de oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Laat de taart in een open oven in ca. 20 min. afkoelen.
  3. Boen de limoen schoon en rasp de schil eraf. Pers de limoen uit. Klop in een kom de vanillekwark met slagroom, limoensap, slagroomversteviger en poedersuiker tot een dikke, stevige crème.
  4. Snijd de taart overlangs door. Bestrijk de onderste helft met de lemon curd en de helft van het roommengsel. Leg de bovenste taarthelft erop. Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de room. Garneer met limoenrasp en aardbeien.

variatietip:

In plaats van lemon curd kun je ook sinaasappelmarmelade gebruiken.

video

Bis­cuit­bo­dem ma­ken

Instructievideo - 02:16 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Taart met limoen en aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Taart met li­moen en aard­bei­en

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 2 g boter
  • 90 g bloem
  • 30 g maizena
  • 1 mespunt zout

Vet de springvorm in en bestuif met wat bloem. Zeef de bloem en de maizena met een snufje zout boven de kom.

3
3
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 6 eieren

Mix met een handmixer de basterdsuiker en de eieren in een beslagkom in ca. 10 min. tot een crèmekleurige massa.

4
4

Spatel het bloemmengsel in gedeelten luchtig erdoor. Schenk het beslag in de vorm.

5
5

Bak de taart in de oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Laat de taart in een open oven in ca. 20 min. afkoelen.

6
6
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon en rasp de schil eraf. Pers de limoen uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

7
7
  • 250 g vanillekwark
  • 250 ml slagroom
  • 40 g slagroomversteviger
  • 2 el poedersuiker

Klop in een kom de vanillekwark met slagroom, limoensap, slagroomversteviger en poedersuiker tot een dikke, stevige crème.

8
8
  • 16 g lemon curd

Snijd de taart overlangs door. Bestrijk de onderste helft met de lemon curd en de helft van het roommengsel. Leg de bovenste taarthelft erop.

9
9
  • 10 aardbeien

Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de room. Garneer met limoenrasp en aardbeien.

variatietip:

In plaats van lemon curd kun je ook sinaasappelmarmelade gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.