Ber­li­ner kaas­souf­flé

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • cakevorm lengte ca. 25 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 175°C of gasovenstand 3. Korst van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden. Bieslook en kervel fijnknippen. Bakpapier in cakevorm leggen en zijkanten invetten. In kom boter met mixer licht en schuimig kloppen. Eén voor één eieren erdoor kloppen. Bloem en bakpoeder toevoegen en erdoor kloppen. Kaas, ham, mosterd en kruiden erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper en weinig zout. Beslag in cakevorm scheppen en in oven soufflé in ca. 30 minuten laten rijzen en goudbruin bakken. Soufflé langs randen lossnijden. Schaal op vorm leggen, samen keren en soufflé uit vorm laten glijden. Bakpapier verwijderen. Soufflé in plakken snijden en op vier borden leggen. Serveren met grof boerenbrood.
  2. Dit gerecht is ook lekker als hoofdgerecht voor 2 à 3 personen. Serveer er dan een frisse salade bij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 50 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.