Tom­pou­ce Na­po­le­on van melk­cho­co­la­de en ap­pel-ro­ze­ma­rij­nijs

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 5 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 6 personen
4 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • plasticfolie
  • bakpapier
  • ijsmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Filodeeg laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2. Rozemarijn van takje rissen en fijnhakken. Appels schillen en in stukjes snijden. In pan appel met 200 g suiker, rozemarijn en 6 dl water aan de kook brengen en in ca. 10 minuten tot moes koken. In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten weken. Met keukenmachine appelmengsel tot fijne puree mengen. Gelatine uitknijpen en al roerende in puree oplossen. Laten afkoelen. In pannetje of in magnetron boter smelten. Vellen filodeeg elk in 6 rechthoekige stukken snijden. Bakplaat bekleden met bakpapier. 4 stukken filodeeg erop leggen. Bestrijken met gesmolten boter en wat cacao en suiker erover strooien. 4 stukken filodeeg erop leggen, weer bestrijken met boter en bestrooien met cacao en suiker. Herhalen, zodat stapeltjes van 3 velletjes filodeeg ontstaan. In midden van oven in ca. 10 minuten goudbruin bakken. Laten afkoelen. Boven kom chocolade breken. Kom in ruim kokend water hangen en chocolade al roerende laten smelten. Laten afkoelen tot deze dik vloeibaar wordt. Plasticfolie op aanrecht uitspreiden en chocolade hierop uitstrijken tot rechthoekige lap ter grootte van vel filodeeg. In ca. 10 minuten laten opstijven. Chocolade in 6 rechthoekige stukken snijden, even groot als stapeltjes filodeeg.
  2. In ijsmachine appelmoes in ca. 30 minuten tot sorbetijs draaien (of appelmoes in diepvriezer in ca. 3 uur laten bevriezen en na 2 uur met staafmixer nogmaals pureren). Op zes borden filodeegblaadjes leggen. Met ijsbolletjestang hierop 2 bolletjes appel-rozemarijnijs scheppen. Afdekken met blaadje van chocolade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.