Ve­ge­ta­ri­sche pa­el­la

In plaats van garnalen, chorizo en kip pronken er groenten in deze paella. Zoete puntpaprika, artisjok en sperziebonen.

(260)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht In plaats van garnalen, chorizo en kip pronken er groenten in deze paella. Zoete puntpaprika, artisjok en sperziebonen. 4 personen
3 260

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • paellapan of hapjespan (Ø 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de sperziebonen schoon en snijd eventueel in stukjes. Laat de artisjokharten uitlekken. Snijd de puntparika’s in reepjes. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes. Snijd de knoflook in plakjes en snipper de uien.
  2. Bereid de bouillontabletten met het water. Doe de saffraan in een bakje, voeg 2 el bouillon toe en laat staan tot gebruik. Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Gooi het vel weg.
  3. Verhit de olie in de pan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur glazig. Voeg de knoflook en paprikapoeder toe en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak mee tot de korrels glazig zijn. Bak de tomaat 3 min. mee. Voeg samen met de sperziebonen, rode peper, artisjokharten en paprika toe aan de rijst. Schenk de rest van de bouillon en saffraan erbij. Breng aan de kook en roer 1 keer goed door. Zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.

combinatietip:

Paella smaakt lekker met partjes citroen en fijngesneden peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.190 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Vegetarische paella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche pa­el­la

1
  • 300 g sperziebonen
  • 400 g artisjokharten
  • 2 puntpaprika's

Maak de sperziebonen schoon en snijd eventueel in stukjes. Laat de artisjokharten uitlekken. Snijd de puntparika’s in reepjes.

2
  • 2 rode pepers

Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes.

3
  • 4 tenen knoflook
  • 2 uien

Snijd de knoflook in plakjes en snipper de uien.

4
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 liter kraanwater
  • 0.05 g saffraan

Bereid de bouillontabletten met het water. Doe de saffraan in een bakje, voeg 2 el bouillon toe en laat staan tot gebruik.

5
  • 6 trostomaten

Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Gooi het vel weg.

6
  • 5 el olijfolie

Verhit de olie in de pan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur glazig.

7
  • 1 el paprikapoeder
  • 300 g risottorijst

Voeg de knoflook en paprikapoeder toe en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak mee tot de korrels glazig zijn. Bak de tomaat 3 min. mee.

8

Voeg de sperziebonen, rode peper, artisjokharten en paprika toe aan de rijst.

9

Schenk de rest van de bouillon en saffraan erbij. Breng aan de kook en roer 1 keer goed door.

10

Zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken. Bon appétit!

combinatietip:

Paella smaakt lekker met partjes citroen en fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.