Pa­el­la

(136)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 136

Ingrediënten

Keukenspullen
  • paellapan of grote hapjespan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 el bouillon toe en laat staan tot gebruik. Dit zorgt ervoor dat de kleur en smaak optimaal vrijkomen. Gooi het vel weg.
  2. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de tomaten. Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot u alleen het vel over heeft.
  3. Verhit de paellapan of hapjespan en voeg de olie toe. Bak de ui en chorizo 5 min. op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Doe de knoflook erbij en bak 1 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomaat toe en bak 3 min.
  4. Schenk de rest van de bouillon en de saffraan bij de rijst. Breng aan de kook, roer 1 keer door en zet het vuur laag. Controleer na 20 min. of de rijst gaar is. Laat indien nodig nog een paar min. koken. Afgieten is niet nodig.
video

Pa­el­la ma­ken

Kookles - 05:47 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 49 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.