Spaan­se bo­nen­scho­tel met vis

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 96

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de munt in reepjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de chorizo in 2 min. uit. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee. Doe de tomaten erbij en duw ze met een spatel stuk en kook op middelhoog vuur in 5 min. tot een dikke saus. Schep de bevroren tuinboontjes erdoor. Snijd de vis in stukken en leg erbij. Stoof met de deksel op de pan in 10 min. zachtjes gaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden, bestrooi met de munt en serveer de rijst erbij.

Tip:

Munt smaakt ook lekker in een tuinerwtensalade (zie recept elders op ah.nl/allerhande).

video

Tuin­bo­nen dub­beldop­pen

Instructievideo - 00:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.