Zo­mer­stoof met worst­jes

(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 99

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bacon in reepjes en snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en bak de bacon 5 min. Voeg de worstjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Voeg de aardappelen, sperziebonen, het bouillontablet en water toe aan de worstjes. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan in 25 min. gaar stoven.
  3. Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn. Breng de zomerstoof op smaak met peper en zout, bestrooi met de peterselie en serveer.

variatietip:

Sperziebonen zijn natuurlijk bekend van de salade niçoise, maar ze zijn de basis voor veel meer salades. Meng voor een Italiaanse variant beetgaar gekookte sperziebonen met olijfolie, citroensap, knoflook en Parmezaanse kaas naar smaak.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zomerstoof met worstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­stoof met worst­jes

1
1
  • 150 g bakbacon
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie

Snijd de bacon in reepjes en snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en bak de bacon 5 min.

2
2
  • 270 g Catalaanse worstjes

Voeg de worstjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee.

3
3
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 600 g sperziebonen

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.

4
4
  • 1 runderbouillontablet
  • 500 ml kraanwater

Voeg de aardappelen, sperziebonen, het bouillontablet en water toe aan de worstjes.

5
5

Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan in 25 min. gaar stoven.

6
6
  • 20 g platte peterselie

Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn. Breng de zomerstoof op smaak met peper en zout, bestrooi met de peterselie en serveer.

variatietip:

Sperziebonen zijn natuurlijk bekend van de salade niçoise, maar ze zijn de basis voor veel meer salades. Meng voor een Italiaanse variant beetgaar gekookte sperziebonen met olijfolie, citroensap, knoflook en Parmezaanse kaas naar smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.