Ka­bel­jauw­bur­ger en pit­ti­ge boon­tjes

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze 6 min. Giet af, spoel koud onder stromend water en houd apart.
  2. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Verhit 2 el olie in een wok en bak de peper, knoflook en het paprikapoeder 1 min. Voeg de tomatenblokjes en sperziebonen toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om.
  3. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de burgers op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer met de rijst en boontjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.