Spaan­se run­der­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

(162)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 162

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de helft van de ui 3 min. Voeg de helft van de knoflook toe en fruit 2 min. mee. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Meng ondertussen het gehakt met de rest van de ui, de rest van de knoflook, het amandelschaafsel en peper en zout. Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot.
  3. Leg de balletjes in de saus en laat ze op laag vuur in 20 min. gaar worden. Keer regelmatig.
  4. Verhit ondertussen 3 el olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes 15 min. op middelhoog vuur. Halveer de courgette in de lengte, snijd in plakjes en voeg toe aan de aardappelen. Bak op hoog vuur 4 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de gehaktballetjes met tomatensaus in een apart schaaltje bij de aardappelen met courgette.

Tip:

U kunt de balletjes in de saus ook als tapas bij de borrel serveren.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 50 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.