Deen­se bal­le­tjes met ui en dil­le

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch hoofdgerecht 4 personen
4 35

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het gehakt met de ui, dille, helft van het paneermeel en peper en zout. Vorm er 8 balletjes van. Druk ze een beetje plat en wentel ze door de rest van het paneermeel.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. rondom bruin en gaar.
  3. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de bietjes en winterpeen erdoor. Serveer de balletjes met de puree.

Tip:

Koud zijn de frikadeller ook lekker bij aardappelsalade: een echte Deense picknickklassieker.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.