Ge­fri­tuur­de kib­be­ling

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan, 2 ovenschalen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C. Vul de frituurpan tot het juiste niveau met vloeibaar frituurvet en zet de thermostaat op 175 °C.
  2. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Meng in een schaal met de radijs, sla en peen. Verdeel de slasaus erover, schep om en houd apart.
  3. Frituur de kibbeling in 2 porties 4 min. Laat elke portie uitlekken, schep in een ovenschaal en houd warm in de oven. Frituur de aardappelballetjes in 2 porties 4 min. Schep in de andere ovenschaal en houd ook per portie warm in de oven.
  4. Verdeel de kibbeling en aardappelballetjes over 4 borden en serveer met de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 41 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.