An­dij­vie­stamp­pot

Deze stamppot is extra smeuïg en fris door de crème fraîche.

(417)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Deze stamppot is extra smeuïg en fris door de crème fraîche. 4 personen
3 417

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. gaar. Doe ze na het afgieten terug in de pan. Bak ondertussen de spekreepjes in 7 min. bruin en krokant.
  2. Voeg de melk en boter toe aan de aardappelen en stamp tot puree.
  3. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Schep de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en Maggi. Bestrooi met de spekjes.
video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.230 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Andijviestamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­dij­vie­stamp­pot

1
1
  • 1.2 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan.

2
2
  • 250 g magere spekreepjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 7 min. bruin en krokant. Laat de spekjes eventueel uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 100 ml halfvolle melk
  • 25 g boter

Voeg de melk en boter toe aan de aardappelen en stamp met de pureestamper tot puree.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

4
4
  • 500 g andijvie
  • 2 el crème fraîche
  • 30 ml maggi aroma

Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Schep de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en Maggi.

5
5

Bestrooi met de spekjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.