Sa­la­de met zon­ge­droog­de to­maat

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in plakken van ½ cm dik. Kook ze in water met zout in 10 min. gaar. Giet af.
  2. Meng de olie met de azijn en honing. Breng op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de aardappelen en laat afkoelen.
  3. Kook de tuinboontjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en meng ze met de aardappelen. Laat verder afkoelen.
  4. Bak ondertussen de spekjes 5 min. op middelhoog vuur. Laat uitlekken in een zeef en meng met de zongedroogde tomaten door de salade.

Tip:

Vervang de tuinbonen door tuinerwten (pak 450 g, diepvries) voor een iets zoetere smaak.

video

Tuin­bo­nen dub­beldop­pen

Instructievideo - 00:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.