Groen­te­sa­la­de

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon en snijd de aardappelen in blokjes van 1 x 1 cm. Kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen tot de aardappelen lauw zijn. Snijd ondertussen de aubergine en courgette in blokjes en halveer de tomaten.
  2. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aubergine 5 min. Voeg de courgette toe en bak nog 5 min. Meng de azijn erdoor, bestrooi met peper en zout en laat afkoelen. Meng de aardappelblokjes met de aubergine, courgette en tomaat. Meng de ricotta met de pesto en roer door de salade. Serveer lauw of koud.

variatietip:

Ook lekker met rode pesto, voor een iets sterkere tomatensmaak.

combinatietip:

Lekker met rauwe ham in reepjes.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Groentesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­sa­la­de

1
1
  • 750 g pommes culinair (aardappelen)

Boen de aardappelen schoon en snijd de aardappelen in blokjes van 1 x 1 cm. Kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar.

2
2
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 250 g cherrytomaten

Giet af en laat afkoelen tot de aardappelen lauw zijn. Snijd ondertussen de aubergine en courgette in blokjes en halveer de tomaten.

3
3
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aubergine 5 min. Voeg de courgette toe en bak nog 5 min.

4
4
  • 2 el rodewijnazijn

Meng de azijn erdoor, bestrooi met peper en zout en laat afkoelen.

5
5
  • 250 g ricotta
  • 2 el pesto alla Genovese

Meng de aardappelblokjes met de aubergine, courgette en tomaat. Meng de ricotta met de pesto en roer door de salade. Serveer lauw of koud.

variatietip:

Ook lekker met rode pesto, voor een iets sterkere tomatensmaak.

combinatietip:

Lekker met rauwe ham in reepjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.