Aard­ap­pel­sa­la­de op z'n Ita­li­aans

Aardappelsalade met een twist: heerlijke groente en vette vis.

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Aardappelsalade met een twist: heerlijke groente en vette vis. 4 personen
3 48

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ze in plakjes als ze nog warm zijn.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en breek ze door midden. Kook de sperziebonen in water met zout in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water.
  3. Meng 1 el van het vocht uit het potje kappertjes met de olie en Italiaanse kruiden en schenk dit over de aardappelplakjes.
  4. Snijd de mozzarella in blokjes. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de ansjovisfilets in stukje. Meng de aardappelen met de sperziebonen, mozzarella, ui, kappertjes en ansjovis.
video

Blan­che­ren

Instructievideo - 01:00 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelsalade op z'n Italiaans

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­sa­la­de op z'n Ita­li­aans

1
1
  • 1 kg Pommes culinair

Boen de aardappelen schoon. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ze in plakjes als ze nog warm zijn.

2
2
  • 400 g sperziebonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en breek ze door midden. Kook de sperziebonen in water met zout in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water.

3
3
  • 100 g kappertjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Meng 1 el van het vocht uit het potje kappertjes met de olie en Italiaanse kruiden en schenk dit over de aardappelplakjes.

4
4
  • 200 g mozzarella
  • 1 rode ui
  • 46 g ansjovisfilets

Snijd de mozzarella in blokjes. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de ansjovisfilets in stukje. Meng de aardappelen met de sperziebonen, mozzarella, ui, kappertjes en ansjovis.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.