Spaan­se kriel­sa­la­de

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de krieltjes en kook ze in ruim water met zout in 15 min. gaar. Laat iets afkoelen.
  2. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes. Bak de chorizo in een koekenpan zonder olie of boter op laag vuur in 6 min. bruin. Laat afkoelen en bewaar de olie.
  3. Meng de chorizo-olie met de azijn, ketchup en het sinaasappelsap. Meng de mais, paprika en chorizo door de krieltjes. Roer de zoetzure dressing voorzichtig door de salade.

Tip:

Ook lekker met salami, voor een iets mildere smaak.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.