Por­tu­ge­se kip van Za­ra

(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 84

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het elastiek van de kip en leg met de borst naar beneden in de ovenschaal. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in parten. Leg ze met de sjalotten rondom de kip in de ovenschaal. Leg de laurierblaadjes tussen de groenten.
  2. Meng voor de marinade de boter, olie, wijn, knoflook, het paprikapoeder, zeezout, bouillontablet en peper in een kom. Pureer met de staafmixer tot een egaal mengsel en bestrijk de kip en groenten ermee.
  3. Dek de kip af met vershoudfolie en laat 1 uur buiten de koelkast staan. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C. Verwijder de folie en zet de schaal ca. 11/2 uur in het midden van de oven. Keer de kip na 45 min. Schep de groenten om en leg de wortels erbij. Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid. Neem de kip uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.

Tip:

U kunt dit gerecht zowel warm als koud eten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.000 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 74 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Portugese kip van Zara

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Por­tu­ge­se kip van Za­ra

1
1
  • 1 hele kip

Verwijder het elastiek van de kip en leg met de borst naar beneden in de ovenschaal.

2
2
  • 600 g aardappelen
  • 400 g sjalotten
  • 3 laurierblaadjes

Snijd de aardappelen en de sjalotten in parten. Leg ze rondom de kip in de ovenschaal. Leg de laurierblaadjes tussen de groenten.

3
3
  • 2 knoflook

Pers de tenen knoflook.

4
4
  • 100 g boter
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 150 ml droge witte wijn
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 el zeezout
  • 1 kippenbouillontablet

Meng voor de marinade de boter, olie, wijn, knoflook, het paprikapoeder, zeezout, bouillontablet en peper in een kom.

5
5

Pureer met de staafmixer tot een egaal mengsel en bestrijk de kip en groenten ermee.

6
6

Dek de kip af met vershoudfolie en laat 1 uur buiten de koelkast staan.

7
7

Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C.

8
8
  • 1 bos peen

Verwijder de folie en zet de schaal ca. 11/2 uur in het midden van de oven. Keer de kip na 45 min. Schep de groenten om en leg de wortels erbij.

9
9

Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid. Neem de kip uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.