Deen­se sa­la­de

Stevige salade met aardappel, bleekselderij, radijs en knakworst. Van tevoren te bereiden: Handig als je wilt picknicken!

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch hoofdgerecht Stevige salade met aardappel, bleekselderij, radijs en knakworst. Van tevoren te bereiden: Handig als je wilt picknicken! 4 personen
2 55

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de krieltjes en kook ze in ruim water met zout in 15 min. gaar. Laat even afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de knakworsten in stukjes, de radijs in kwarten en de bleekselderij in stukjes. Meng de krieltjes met de knakworst, radijs en bleekselderij. Roer de mosterd door de sour cream en meng voorzichtig door de salade. Breng op smaak met peper en zout.

variatietip:

Vervang de knakworst door 1 blik roze zalm (418 g) als u deze salade met vis wilt maken.

bewaartip:

Je kunt deze salade 2 uur van tevoren bereiden. Laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 785 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Deense salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Deen­se sa­la­de

1
1
  • 1 kg krielaardappelen

Halveer de krieltjes en kook ze in ruim water met zout in 15 min. gaar. Laat even afkoelen.

2
2
  • 400 g knakworsten
  • 175 g snoepgroente radijs
  • 5 stengels bleekselderij

Snijd ondertussen de knakworsten in stukjes, de radijs in kwarten en de bleekselderij in stukjes.

3
3

Meng de krieltjes met de knakworst, radijs en bleekselderij.

4
4
  • 2 tl mosterd
  • 125 g sour cream

Roer de mosterd door de sour cream en meng voorzichtig door de salade. Breng op smaak met peper en zout.

variatietip:

Vervang de knakworst door 1 blik roze zalm (418 g) als u deze salade met vis wilt maken.

bewaartip:

Je kunt deze salade 2 uur van tevoren bereiden. Laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.