York­ham­qui­ches

Het zijn net cupcakes, maar dan met hartige yorkham en cheddar.

(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels hoofdgerecht Het zijn net cupcakes, maar dan met hartige yorkham en cheddar. 4 personen
4 123

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ham in stukjes, klop de eieren los en rasp de kaas. Meng de ham en eieren met de slagroom, de helft van de bevroren tuinerwten, peper en eventueel zout. Vet de muffinvorm in. Schep het mengsel in de holtes van de muffinvorm en bestrooi met de kaas. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  2. Verwarm ondertussen de spinazie 8 min. in een ruime pan. Voeg halverwege de rest van de tuinerwten toe. Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg toe en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met de citroenolie, peper en eventueel zout. Neem de quiches uit de oven. Verdeel het spinazie-erwtenmengsel over de borden en leg op elk bord 3 quiches.

bewaartip:

Je kunt de quiches een dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm los afgedekt met aluminiumfolie in ca. 20 min. in de oven op 175 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.030 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Yorkhamquiches

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

York­ham­qui­ches

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 200 g yorkham
  • 6 eieren
  • 70 g cheddar

Snijd de ham in stukjes, klop de eieren los en rasp de kaas.

3
3
  • 125 ml slagroom
  • 225 g tuinerwten

Meng de ham en eieren met de slagroom, de bevroren tuinerwten, peper en eventueel zout.

4
4

Vet de muffinvorm in. Schep het mengsel in de holtes van de muffinvorm en bestrooi met de kaas. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 450 g gesneden bladspinazie
  • 225 g tuinerwten

Verwarm ondertussen de spinazie 8 min. in een ruime pan. Voeg halverwege de rest van de tuinerwten toe.

6
6
  • 700 g kikkererwten
  • 2 el olijfolie frisse citroen

Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg toe en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met de citroenolie, peper en eventueel zout.

7
7

Neem de quiches uit de oven. Verdeel het spinazie-erwtenmengsel over de borden en leg op elk bord 3 quiches.

bewaartip:

Je kunt de quiches een dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm los afgedekt met aluminiumfolie in ca. 20 min. in de oven op 175 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.