Aard­bei­en­s­co­nes

Maak deze scones extra lekker met vers fruit en mascarpone.

  • lunch
  • 16 stuks
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels lunch Maak deze scones extra lekker met vers fruit en mascarpone. 16 stuks
3 116

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Zeef de bloem in een beslagkom. Houd wat bloem over om later te bestuiven. Voeg het bakpoeder en zout toe. Snijd de boter in blokjes. Voeg de boter toe en kneed snel tot een kruimelig deeg. Voeg de melk toe en kneed kort in de kom.
  2. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed verder tot een soepel deeg. Rol met behulp van de deegroller uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek er met een glas cirkels uit van 5 cm doorsnee. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk ze hiermee.
  3. Bak in ca. 15 min. in de oven gaar. Laat iets afkoelen. Snijd de warme scones open en besmeer ze met de mascarpone en de aardbeienjam. Serveer de scones met de aardbeien.
video

Deeg ma­ken

Instructievideo - 01:24 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 275 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Aardbeienscones

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei­en­s­co­nes

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 500 g bloem
  • 16 g bakpoeder
  • 1 tl zout

Zeef de bloem in een beslagkom. Houd wat bloem over om later te bestuiven. Voeg het bakpoeder en zout toe.

Deeg maken

Instructievideo

01:24 min.

3
3
  • 75 g koude boter
  • 300 ml halfvolle melk

Snijd de boter in blokjes. Voeg de boter toe en kneed snel tot een kruimelig deeg. Voeg de melk toe en kneed kort in de kom.

4
4
  • 30 g bloem

Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed verder tot een soepel deeg.

5
5

Rol met behulp van de deegroller uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek er met een glas cirkels uit van 5 cm doorsnee.

6
6
  • 1 ei

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk ze hiermee.

7
7

Bak in ca. 15 min. in de oven gaar. Laat iets afkoelen.

8
8
  • 125 g mascarpone
  • 250 g suikervrije aardbeienjam
  • 500 g aardbeien

Snijd de warme scones open en besmeer ze met de mascarpone en de aardbeienjam. Serveer de scones met de aardbeien.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.