Aard­bei­en­taart

  • gebak
  • 8 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 2 u. 20 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 8 personen
3 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg ⅔ van de plakjes bladerdeeg in een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Snijd de rest van de plakjes elk in 5 reepjes. Vorm met 8 reepjes een opstaand randje aan het bladerdeeg. Bak de bodem in het midden van de oven ca. 10 min.
  2. Boen ⅔ van de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers alle vruchten uit. Zeef het sap. Klop de eieren los. Meng 2 el rasp (per taart), de eieren en suiker door de amandelspijs. Neem de bodem uit de oven en verdeel het spijsmengsel erover. Zet de oven op 200 °C en bak in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 1 uur afkoelen.
  3. Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm het sinaasappelsap in een steelpan, knijp de gelatine uit en los op in het sap. Laat 20 min. staan tot het begint te geleren. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Verdeel de aardbeien over de bodem en schenk het sap erover. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
video

Aman­del­spijs ma­ken

Instructievideo - 01:03 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardbeientaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei­en­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg ⅔ van de plakjes bladerdeeg in een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3

Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Snijd de rest van de plakjes elk in 5 reepjes. Vorm met 8 reepjes een opstaand randje aan het bladerdeeg.

4
4

Bak de bodem in het midden van de oven ca. 10 min.

5
5
  • 3 sinaasappels

Boen ⅔ van de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers alle vruchten uit. Zeef het sap.

6
6
  • 2 eieren
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 300 g amandelspijs

Klop de eieren los. Meng 2 el rasp (per taart), de eieren en suiker door de amandelspijs. Neem de bodem uit de oven en verdeel het spijsmengsel erover.

7
7

Zet de oven op 200 °C en bak in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 1 uur afkoelen.

8
8
  • 3 blaadjes gelatine

Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm het sinaasappelsap in een steelpan, knijp de gelatine uit en los op in het sap.

9
9
  • 500 g aardbeien

Laat 20 min. staan tot het begint te geleren. Verwijder de kroontjes van de aardbeien.

10
10

Verdeel de aardbeien over de bodem en schenk het sap erover. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.