Chi­li­mais met wit­te kaas­blok­jes

Uitgenodigd voor een barbecue? Neem deze spicy maiskolven mee als extraatje. Ze zijn ook nog eens zó klaar!

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Uitgenodigd voor een barbecue? Neem deze spicy maiskolven mee als extraatje. Ze zijn ook nog eens zó klaar! 4 personen
4 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolven en kook de kolven 10 min. Giet af en halveer. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng ondertussen in een kom de mayonaise met de knoflook, chilipeper, komijn, peper en eventueel zout. Gril de mais op de barbecue in 6 min. rondom bruin. Keer regelmatig.
  3. Verkruimel de witte kaas op een bord. Bestrijk de maiskolven met de mayonaise. Rol ze door de kaas en bestrooi met extra chilipeper.

bereidingstip:

Heb je geen barbecue? Je kunt de maiskolven ook grillen in een grillpan.

video

Maiskol­ven gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 355 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Chilimais met witte kaasblokjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li­mais met wit­te kaas­blok­jes

1
1

Steek de barbecue aan.

Barbecue aansteken

Instructievideo

01:07 min.

2
2
  • 4 maiskolven

Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolven en kook de kolven 10 min. Giet af en halveer.

Maiskolven bereiden

Instructievideo

01:21 min.

3
3
  • 1 teen knoflook

Snijd ondertussen de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 100 g mayonaise
  • ½ tl chilipeper
  • ½ tl gemalen komijn (djinten)

Meng ondertussen in een kom de mayonaise met de knoflook, chilipeper, komijn, peper en eventueel zout.

5
5

Gril de mais op de barbecue in 6 min. rondom bruin. Keer regelmatig.

Maiskolven grillen op de barbecue

Instructievideo

00:31 min.

6
6
  • 100 g witte kaas

Verkruimel de witte kaas op een bord. Bestrijk de maiskolven met de mayonaise. Rol ze door de kaas en bestrooi met extra chilipeper.

bereidingstip:

Heb je geen barbecue? Je kunt de maiskolven ook grillen in een grillpan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.