Pa­pri­ka-brood­sa­la­de

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 5 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 6 personen
4 81

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, ovenschaal ca. 25 x 35 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze ca. 25 min. in de oven. Het vel mag zwart worden. Leg ze in een plastic zak, sluit af en laat afkoelen. Verwijder het vel en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken. Laat de oven aan staan. Klop in een kom 4 el olie, de azijn, honing en het zout tot een dressing. Doe de paprika, tomaat, ui en kappertjes erbij en schep om. Laat tot gebruik afgedekt staan.
  2. Scheur het brood in stukken en doe in de ovenschaal. Meng 2 el olie met de knoflook en zout naar smaak. Besprenkel het brood hiermee en bak ca. 15 min. in de oven. Schep halverwege om. Laat uit de oven 5 min. afkoelen. Meng het basilicum door de salade. Serveer direct.
video

Pa­pri­ka's roos­te­ren en ont­vel­len

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.