Oran­je gaz­pa­cho

IJskoud lunchgerecht vol groenten. Heerlijk voor een zomerse dag.

(136)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht IJskoud lunchgerecht vol groenten. Heerlijk voor een zomerse dag. 6 personen
3 136

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • blender

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de zaadlijsten en steel van de paprika's en rode peper. Snijd de paprika's en peper grof. Snijd de tomaten in stukken en de ui in kwarten. Schil de komkommer en snijd in stukken. Maal de paprika, rode peper, knoflook, tomaat, ui en komkommer fijn in de blender.
  2. Snijd de korsten van het brood. Week het brood 10 sec. in het water en knijp uit. Doe met de azijn en olie bij de groenten in de blender. Maal nog 30 sec. Voeg een paar el water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.
  3. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over kommen of glazen. Garneer met de garnalen en peterselie.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Meenemen? Bewaar de soep in een thermosfles. Daarin blijft hij koud.

video

Gaz­pa­cho ma­ken

Kookles - 05:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 165 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Oranje gazpacho

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oran­je gaz­pa­cho

1
1
  • 1 rode paprika
  • 2 gele paprika's
  • 1 rode peper

Verwijder de zaadlijsten en steel van de paprika's en rode peper.

2
2
  • 2 tomaten
  • 1 ui

Snijd de paprika's en peper grof. Snijd de tomaten in stukken en de ui in kwarten.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • ½ komkommer

Schil de komkommer en snijd in stukken. Maal de paprika, rode peper, knoflook, tomaat, ui en komkommer fijn in de blender.

4
4
  • 1½ sneetje casinobrood
  • 100 ml kraanwater
  • 4 el rodewijnazijn
  • 100 ml olijfolie extra vierge

Snijd de korsten van het brood. Week het brood 10 sec. in het water en knijp uit. Doe met de azijn en olie bij de groenten in de blender. Maal nog 30 sec.

5
5

Voeg een paar el water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.

6
6
  • 10 g platte peterselie
  • 100 g Hollandse garnalen

Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over kommen of glazen. Garneer met de garnalen en peterselie.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Meenemen? Bewaar de soep in een thermosfles. Daarin blijft hij koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.