Li­moen­kip­sa­té met olij­ven­may­o­nai­se

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 470 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 6 personen
4 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue, 6 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Ris de rozemarijnnaaldjes van het takje en snijd fijn. Meng de rozemarijn met de knoflook, tabasco, olijfolie en het limoensap. Voeg peper en zout toe. Schep de kip erdoor en laat afgedekt in de koelkast 2 uur marineren.
  2. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Snijd de olijven grof en de ansjovisfilets heel fijn. Meng met de mayonaise en breng op smaak met peper.
  3. Rijg de kip aan de satéprikkers of de spiesen. Bestrijk de grill van de barbecue met de zonnebloemolie en gril de spiesjes in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Serveer met de mayonaise en limoenpartjes.
video

Vlees gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 02:53 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.