Ge­smoor­de pa­pri­ka met an­sjo­vis

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje 4 personen
3 11

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Paprika's schoonmaken, wassen en in repen snijden. Knoflook pellen en met vork fijn drukken. In braadpan olie verhitten. Knoflook toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Ansjovis erdoor roeren tot smeuïg mengsel ontstaat. Melk en paprikarepen toevoegen en geheel onafgedekt op zacht vuur ca. 45 minuten laten sudderen. Af en toe doorroeren. Laten afkoelen tot lauwwarm. Serveren met ciabatta.

Tip:

Dit gerechtje kan prima als antipasto geserveerd worden, maar is ook erg lekker bij een buffet, of als bijgerecht bij een warme maaltijd bijvoorbeeld met gegrilde lamskoteletjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.