Sa­mo­sa's met gei­ten­kaas en zon­ge­droog­de to­ma­ten­ta­pe­na­de

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 4 personen
3 79

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Filobladerdeeg ca. 2 uur van tevoren volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Bakplaat bekleden met bakpapier. Vellen deeg in drie lange repen snijden, zodat 12 repen ontstaan. Boter in pannetje op laag vuur (of in magnetron) laten smelten en deeg dun bestrijken met gesmolten boter. Geitenkaas in kleine blokjes snijden en klein beetje op onderkant van deegrepen scheppen. Tapenade over geitenkaas verdelen. Deeg verscheidende keren driehoeksgewijs opvouwen tot deeg is opgebruikt. Laatste stuk deeg met wat water insmeren en vastplakken. Samosa's bestrijken met gesmolten boter en op bakplaat leggen. In midden van oven in ca. 15 minuten lichtbruin bakken. Uit oven op keukenpapier leggen en kort laten 'uitlekken'.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.