Frit­ta­tarond­jes met Hol­land­se gar­na­len

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 4 stuks
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • uitsteekvormpje van ca. 4 cm
  • koekenpan met anti-aanbaklaag met ovenvaste steel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bosuitjes schoonmaken en in schuine stukjes van ca. 3 cm snijden. In kom eieren met melk, royaal zout en peper luchtig kloppen. In koekenpan olie verhitten en bosui ca. 2 minuten bakken. Bosui gelijkmatig over pan verdelen en eiermengsel erbij schenken. Vuur laag draaien en ei in ca. 10 minuten zachtjes laten stollen. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Als ei bijna is gestold, pan vlak onder hete grill zetten. Omelet in ca. 3 minuten goudbruin laten kleuren. Omelet uit pan op plank laten glijden en met uitsteekrondje of glas ca. 16 mooie rondjes uit frittata steken.
  2. Garnalen over frittatarondjes verdelen en beetje vissaus erover scheppen. Hapjes garneren met sprietjes bieslook.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.