Ra­bar­ber­muf­fins

Rabarber + havermout = muffin!

  • nagerecht
  • 4 stuks
  • 155 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Rabarber + havermout = muffin! 4 stuks
3 67

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm
  • 12 papieren cakevormpjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Halveer de rabarber en snijd ze in de lengte in 3 smalle repen. Snijd de repen in stukjes van 1 cm.
  3. Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap met een mespunt het merg eruit en doe in een kom.
  4. Voeg de basterdsuiker, het ei, de olie en melk toe aan het merg en klop met een garde tot een glad mengsel. Voeg de rabarber toe en roer door.
  5. Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven de kom. Voeg de havermout toe en schep met een houten lepel voorzichtig door het beslag. Doe de papieren vormpjes in de vorm en verdeel het beslag erover. Bestrooi met 2 el basterdsuiker en 1 tl havermout en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Lekker!
video

Ra­bar­ber be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Rabarbermuffins

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­bar­ber­muf­fins

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 1 stengel rabarber

Halveer de rabarber en snijd ze in de lengte in 3 smalle repen. Snijd de repen in stukjes van 1 cm.

3
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap met een mespunt het merg eruit en doe in een kom.

4
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 150 ml volle melk

Voeg de basterdsuiker, het ei, de olie en melk toe aan het merg en klop met een garde tot een glad mengsel. Voeg de rabarber toe en roer door.

5
  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 25 g havermout

Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven de kom. Voeg de havermout toe en schep met een houten lepel voorzichtig door het beslag.

6

Doe de papieren vormpjes in de vorm en verdeel het beslag erover. Bestrooi met 2 el basterdsuiker en 1 tl havermout en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.