To­ma­ten­soep met bal­le­tjes

Het lievelingsgerecht van heel veel kinderen. En stiekem ook een beetje van ons.

(309)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Het lievelingsgerecht van heel veel kinderen. En stiekem ook een beetje van ons. 4 personen
3 309

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel en snipper de ui. Maak de wortel schoon, was en snijd in blokjes. Hak de helft van de peterselie fijn.
  2. Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en wortel zachtjes voor ca. 2 min. Strooi de suiker erover en laat al roerend smelten totdat het iets kleurt. Roer de tomatenblokjes met vocht erdoor en ca. 1 min. meewarmen. Schenk de bouillon door een zeef boven een pan (bewaar het vlees). Voeg de andere helft van de peterselie, het kruidenbuiltje en water toe. Breng dit aan de kook en ca. 15 min. zachtjes laten koken.
  3. Meng het gehakt met peper en eventueel wat zout en draai ze tot kleine balletjes. Zeef de tomatensoep boven een andere pan. Voeg de gehaktballetjes en het gezeefde rundvlees aan de soep toe, breng het aan de kook en ca. 10 min. zachtjes laten koken. Schep de soep in de borden of soepkommen en strooi de fijngehakte peterselie erover.

combinatietip:

Serveren met stokbrood en kruidenboter.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 355 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Tomatensoep met balletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­soep met bal­le­tjes

1
1
  • 1 ui
  • 100 g winterpenen
  • 15 g verse peterselie

Pel en snipper de ui. Maak de wortel schoon, was en snijd in blokjes. Hak de helft van de peterselie fijn.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 1 el suiker

Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en wortel zachtjes voor ca. 2 min. Strooi de suiker erover en laat al roerend smelten totdat het iets kleurt.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes
  • 340 ml rundvleesbouillon met vlees

Roer de tomatenblokjes met vocht erdoor en ca. 1 min. meewarmen. Schenk de bouillon door een zeef boven een pan (bewaar het vlees).

4
4
  • 15 g verse peterselie
  • 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon
  • 340 ml water

Voeg de andere helft van de peterselie, het kruidenbuiltje en water toe. Breng dit aan de kook en ca. 15 min. zachtjes laten koken.

5
5
  • 100 g rundergehakt

Meng het gehakt met peper en eventueel wat zout en draai ze tot kleine balletjes. Zeef de tomatensoep boven een andere pan.

6
6

Voeg de gehaktballetjes en het gezeefde rundvlees aan de soep toe, breng het aan de kook en ca. 10 min. zachtjes laten koken.

7
7

Schep de soep in de borden of soepkommen en strooi de fijngehakte peterselie erover.

combinatietip:

Serveren met stokbrood en kruidenboter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.