Scho­tel van aard­ap­pel en broc­co­li

Zelfs de kleinsten zetten graag hun vork in deze eenvoudige, maar heerlijke ovenschotel.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(219)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Zelfs de kleinsten zetten graag hun vork in deze eenvoudige, maar heerlijke ovenschotel. 4 personen
3 219

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in. Kook de aardappelschijfjes 5 min. in water met zout. Giet aardappelschijfjes af en verdeel de helft over de bodem van de ingevette ovenschaal. Snijd de kipfilet tot gehakt en ui in ringen.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip en ui 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schep het mengsel in de ovenschaal en verdeel de broccoli erover. Leg de rest van de aardappelschijfjes dakpansgewijs erop.
  3. Voeg het pakje mix voor gehakt met bloemkool en koud water toe en roer samen met ei goed door. Schenk het mengsel gelijkmatig over de ovenschotel. Bestrooi met de kaas. Bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 2.080 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Schotel van aardappel en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Scho­tel van aard­ap­pel en broc­co­li

1
1
  • 1 el olijfolie
  • 700 g aardappelschijfjes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in. Kook de aardappelschijfjes 5 min. in water met zout.

2
2

Giet aardappelschijfjes af en verdeel de helft over de bodem van de ingevette ovenschaal.

3
3
  • 300 g kipfilet
  • 1 ui

Snijd de kipfilet tot gehakt en ui in ringen.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip en ui 3 min. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 500 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes.

6
6

Schep het mengsel in de ovenschaal en verdeel de broccoli erover. Leg de rest van de aardappelschijfjes dakpansgewijs erop.

7
7
  • 100 g mix voor gehakt met bloemkool
  • 400 ml kraanwater
  • 1 ei

Voeg mix voor gehakt met bloemkool samen met water toe en roer met ei goed door.

8
8
  • 175 g geraspte oude kaas

Schenk het mengsel gelijkmatig over de ovenschotel. Bestrooi met de kaas. Bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.