Lauw­war­me kriel-ar­ti­sjok­sa­la­de

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
4 44

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes in water met zout in 15 min. gaar. Giet af, laat iets afkoelen en halveer ze. Doe in een schaal.
  2. Snijd elk worstje in 4 stukken. Verhit 2 el olie en bak de worst in 5 min. bruin en gaar. Schep de worst bij de krieltjes.
  3. Snijd de artisjokharten in kwarten en voeg samen met de tomaten en het basilicum toe aan de krieltjes.
  4. Rasp de gele schil van de citroen boven de krieltjes en pers de vrucht uit. Besprenkel de salade met 3 el citroensap, 3 el olie en peper en zout. Schep om en serveer lauwwarm.
video

Vlees bra­den

Instructievideo - 01:13 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.